Har inte skrivit något sedan i mars, har varken haft lust eller ork. Mina hormoner tippade såklart över åt andra hållet och jag blev trött igen…börjat med medicin mot det och jag tror det går åt rätt håll men det tar ju sådan vansinnig tiiid. Erik och barnen åkte iväg några dagar och jag kraschlandade in i tröttheten och mest bara sover, orkar inte alls allt jag tänkt göra. Längtar efter dåligt väder så jag kan ligga inne och kura, men sen struntar jag i att det är sol och är inne ändå. Bakar päronkaka för att det luktar så gott och för att jag hade några päron liggande. Bestämmer mig för att skriva ett inlägg och dela receptet och bryr mig inte om att rapportera allt sedan mars, det är som det är och jag skriver när jag orkar. Men päronkakan är värd att prova 🙂

75 gram smör
2 ägg

2,5 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk mald ingefära

2 tsk stött kardemumma

2,5 dl vetemjöl

3 päron

Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret och kläm fast ett bakplåtspapper i en springform. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ägg och socker pösigt i en annan och blanda sedan ihop. Rör ner smöret. Skala och skiva päronen och lägg uppepå, strö över lite socker. Grädda kakan i ca 35-40 minuter och låt sedan svalna i formen.