Hantverk, odling och att leva sin dröm.

Äntligen trädgårdstid

Idag blev det äntligen lite trädgårdstid. det har varit så mycket annat länge och september och oktober har försvunnit i regn och trötthetsdimman.  Men idag lyste solen, ja bitvis i alla fall , och jag och barnen har planterat vitlök. Och så har jag höststädat lite, burit bort gamla chiliplantor och sånt.  Och som vi behövde den utetiden, allas humör blev bra mycket bättre. Ibland hamnar man i en dålig spiral när det varit sjukdom och annat jobbigt, men jag hoppas, hoppas att vi bröt den nu.

Bevis på att solen faktiskt lyste

Jag tycker normalt att just november är tyngsta månaden på grund av mörkret, men dagar som idag gör det ju lite lättare.  Det finns fortfarande lite, lite grönt kvar att vila ögonen på och jag gläds åt mina små sparrisplantor som jag sådde i våras. Det tar tre år innan jag kan smaka, men tänk så gott de ska smaka när man väntat så länge.

Frösådd sparris som jag hoppas ska överleva vintern

Grönkålen är fortfarande fin och jag har tänkt i månader att förvälla och stoppa i frysen, hoppas fortfarande att jag ska få till det, grönkålssoppa är en stor favorit.

Grönkålen är fortfarande fin

Nu hoppas jag på fler soliga dagar för höstligt trädgårdspyssel, hade nästan gett upp om det i år, men det kanske blir lite ändå . September regnade bort men kan man hoppas på en fin november istället tro, som en liten kompensation?

 

4 kommentarer

 1. Anna-Karin

  Kramar från oss halvvägs norrut.

 2. MiriamH

  Tack 🙂

 3. Maria - All things green

  Vad lustigt, jag har också precis planterat vitlök. På gränsen att det kändes för sent men sen blev det ju lite varmare så jag håller tummarna att det blir bra 😀

 4. MiriamH

  Ja här är det kallt nu varje natt, så jag är glad jag iallafall fick ner dem, hoppas de klarar sig 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − elva =

© 2021 bymiriamh

Tema av Anders NorenUpp ↑