I sitt första blogginlägg bör man väl presentera sig. Jag heter Miriam, är 43 år och bor i Nordingrå, här är jag född och efter några år på annan ort flyttade jag hem för tio år sedan. Jag och min man Erik köpte ett gammalt hus som vi har renoverat på sedan dess, det finns mycket kvar att göra men två barn senare är inte tempot så högt. Vi låter renoveringen ta sin tid, vi sa redan när vi köpte huset att det skulle ta 20 år innan vi kommit runt och vi har ju kommit mer än halvvägs på tio så det ska vi väl kunna klara.

 

Utsikt från gården i oktobersol

Till huset hör också en gammal ladugård som går under benämningen lon, där har vi gjort många fynd och ”-det har vi hittat på lon” är ett stående uttryck. Det fanns kvar mycket gamla saker när vi köpte den och sen fyller vi själva på sånt vi hittat på loppis eller fått av släkt och sen glömmer vi bort vad vi ställt dit så det finns alltid en möjlighet att göra fynd. Det finns också ett lite mindre hus som vi kallar lillstugan, den är egentligen inte så liten och vi har storartade planer för det huset, men det är i sämre skick än det vi bor i och jag känner någonstans att det kanske är klokt att satsa på ett hus i taget. Så länge används det som skrotupplag och det som inte hamnar på lon hamnar där…

Men lillstugan var också vår räddning den jobbigaste sommaren när vår första dotter var bebis och aldrig sov och vi hade rivit ut både värmepannan och köksgolvet och det var total misär. Vi bodde där ute ända till oktober då vi fått in golv och ny panna och det gick att flytta in igen. Lillstugan och vänner som kom och hjälpte oss tog oss igenom det vi fortfarande pratar om som den tuffaste sommaren.  Numera anlitar vi en snickare för de stora insatserna, man blir klokare med åren.

För ett par år sedan köpte vi till marken som en gång hörde till gården och det känns bra att det hänger ihop igen. Så nu har vi en liten gård där  försöker vi leva vår dröm som för mig handlar om barnen, hantverk, odling, god mat och att leva livet i lagom tempo och här på bloggen kommer jag dela med mig lite av det. Ett stort intressen är också hantverk, framförallt textila sådana. Under år med små barn har det inte funnits så mycket ork till annat än vardagen, men nu när jag får sova lite mer börjare lusten till att skapa också återvända. Tanken är att jag så småningom ska börja sälja mitt hantverk.